Financieel advies bij scheiding

Naast de emotionele impact bestaat scheiden voor het overgrote deel uit het maken van financiële afspraken. Het is dan ook verstandig om deskundig financieel advies bij je scheiding in te winnen. Met gedegen financieel advies zorg je ervoor dat afspraken die jullie maken duurzaam zijn en standhouden in de toekomst. Een deskundig en gespecialiseerde financieel adviseur bij scheiding kan jullie helpen bij het krijgen van overzicht en de verschillende keuzes en mogelijkheden die jullie hebben bij het maken van goede afspraken. Dan is het goed om te weten dat de mediator van Scheidingskompas is aangesloten bij Register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA).

 

Register financieel echtscheidingsadviseur

 

Kies je voor een financieel adviseur bij je scheiding met het keurmerk register financieel echtscheidingsadviseur, dan geeft je dit een aantal zekerheden. De (register) financieel echtscheidingsadviseur heeft een specialisatieopleiding gevolgd en met goed resultaat afgerond op het gebied van de juridische-, financiële- en fiscale afwikkeling van echtscheiding, staat ingeschreven in het register, is gehouden aan een gedragscode en klachtenprocedure en volgt regelmatig bijscholingsdagen. Dit geeft zekerheid voor een deskundig en onafhankelijk advies bij scheiden, of het verbreken van je samenlevingscontract.

Wat doet de financieel echtscheidingsadviseur van Scheidingskompas 

 

Om goede afspraken voor de afwikkeling van je echtscheiding te maken, heb je overzicht nodig. De financieel adviseur van Scheidingskompas inventariseert daarom eerst jullie financiële situatie. Bezittingen, vermogen, de woning en hypotheek, pensioenen en eventuele verplichtingen worden nauwkeurig in beeld gebracht. Tijdens de gesprekken die we voeren toetsen we steeds de financiële-, fiscale en juridische gevolgen van de keuzes die jullie willen maken om zo uit te komen op een voor jullie zo gunstig mogelijk scenario. 

 

Verder brengen we in beeld wat je netto-inkomen na scheiding is en voor welke toeslagen en belastingkortingen je mogelijk in aanmerking komt. Doordat je weet wat de (financiële en fiscale) gevolgen zijn van je scheiding, en wij de afspraken voor jullie vastleggen in een duidelijk echtscheidingsconvenant, geeft dit rust en zekerheid. 

 

Contact opnemen met Scheidingskompas

 

Zoek je een financieel echtscheidingsadviseur die jullie door het volledige proces van een echtscheiding kan begeleiden? In een persoonlijk gesprek legt onze mediator je graag uit wat Scheidingskompas voor je kan betekenen. Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, of bel naar: 050 2110058 voor meer informatie.