Mediation Groningen

Mediation in Groningen via Scheidingskompas brengt rust in een hectische periode. Als je besloten hebt om te gaan scheiden in Groningen, dan breekt er een onzekere periode aan. Scheiden heeft impact op je leven en er komt veel bij kijken. Voor beide partners zijn er gevolgen op juridisch, financieel en emotioneel vlak. Gaan jullie in goed overleg uit elkaar? Dan is het slim om een mediator in te schakelen. 
 

Wat doet een mediator Groningen?

Wat een mediator, ook wel scheidingsbemiddelaar genoemd, doet is het begeleiden van jullie in de onderhandelingen tijdens de scheiding. In plaats van twee advocaten, kun je het nu met één mediator af. Samen met de mediator werk je toe naar de stip op de horizon: een nieuwe start voor jullie beide. 

Dat doen we in goed overleg en met afspraken waarin beide partijen zich kunnen vinden. Communicatie is belangrijk in dit proces. Niet alleen om goede afspraken te maken, maar ook om ervoor te zorgen dat jullie relatie ná de scheiding goed blijft. 

Onze mediator zorgt voor heldere afspraken over:

 • Kinderen en zorgverdeling

 • Financiën

 • Woning en hypotheek

 • Alimentatie

 • Juridische zaken

Hoe regel ik een mediator in Groningen?

 

Mediation in Groningen is een uitstekende oplossing wanneer jullie in Groningen wonen en op zoek zijn naar een mediator om de scheiding te regelen. Bij ons is jullie echtscheiding in goede handen. Samen met onze mediator bepalen jullie de juiste koers voor de toekomst. 

 

Wij bieden hulp voor, tijdens en na jullie scheiding. Daarbij maken we gebruik van onze achtergrond in de financiële dienstverlening. We toetsen direct of de afspraken die jullie willen maken haalbaar zijn. Of het nu gaat over financiën, een ouderschapsplan, de hypotheek of de vermogensverdeling. Zo komen jullie achteraf nooit voor onverwachte verrassingen te staan.

 

Mediation biedt financiële en emotionele voordelen 

 

Een mediator is neutraal en onpartijdig. Jullie bevinden je in een turbulente periode in je leven. Daardoor kan het proces van een echtscheiding emotioneel zijn. Een goede mediator biedt ruimte voor emoties en zorgt voor heldere en duidelijke afspraken. Het doel is om de goede relatie die jullie hebben vast te houden tijdens de scheiding. Maar zeker ook erna.

 

Het is belangrijk om afspraken te maken die in balans zijn en goed voelen voor beide partijen. De mediator begeleidt jullie tijdens de scheiding op de weg naar een nieuwe toekomst. 

 

De voordelen van scheiden via mediation op een rij:

 • De mediator is onpartijdig en neutraal.

 • Eerlijke afspraken waar jullie allebei achter staan.

 • Direct duidelijkheid over de hypotheek en op financieel vlak.

 • Vele malen goedkoper dan scheiden met een advocaat.

 • Het scheidingsproces is veel korter dan via een advocaat.
   

Wat kost mediation in Groningen? 

 

Bespaar kosten: scheiden via mediation is financieel een stuk voordeliger, dan scheiden via een advocaat. Een mediator is er namelijk voor jullie beide, waardoor je niet allebei een advocaat in de arm hoeft te nemen. De kosten met advocaten kunnen hoog oplopen en het traject duurt langer.

 

Tijdens een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek, kunnen we direct een prijsopgave doen. Dat is een vaste prijs voor de afgesproken dienstverlening, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Het is ook mogelijk om te kiezen voor scheidingsbemiddeling op basis van een uurtarief. 

 

Hoe lang duurt mediation in Groningen?

 

Gemiddeld duurt de afhandeling van een echtscheiding een maand of drie tot vier. Je kunt het scheidingsproces ruwweg verdelen in twee delen. Het eerste deel heeft betrekking op het mediationtraject. Dat duurt, afhankelijk van jullie wensen, gemiddeld vier tot zes weken. Daarna gaan alle stukken via een advocaat naar de rechtbank. Ook dit duurt ongeveer vier tot zes weken, nadat het echtscheidingsverzoek is ingediend bij de rechtbank. Tot slot wordt de echtscheidingsbeschikking door de advocaat ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand, wat ongeveer een á twee weken duurt. Gemiddeld genomen kun je ervan uitgaan dat het drie tot vier maanden duurt voor jullie gescheiden zijn. Dit is vanaf de eerste kennismaking met de mediator tot de inschrijving bij de burgerlijke stand. 

 

Medation-Groningen