Mediation

Hoe mooi zou het zijn, als jullie er via mediation of scheidingsbemiddeling samen uitkomen? Altijd beter, ook voor later. Met hulp van een deskundige mediator, ook wel  scheidingsbemiddelaar genoemd. Bij Scheidingskompas begrijpen we dat er momenten zijn dat je boos bent, verdrietig, wanhopig, in het gunstigste geval zwaar teleurgesteld over het einde van jullie relatie. Hoe dan ook, scheiden is spannend en het kost veel energie. De grote vraag die veel mensen die gaan scheiden zichzelf stellen is: hoe ziet mijn leven er straks uit?!

 

Hoe kan mediation helpen?

 

Samen gaan we op zoek naar werkbare, eerlijke oplossingen, waarmee niemand iets tekort komt. Even rustig aan tafel, of via beeldbellen bij online mediation, het kan een hoop goeds opleveren. Zowel emotioneel als financieel is scheiden zwaar. De bemiddelaar van Scheidingskompas wijst je op de risico’s van een ‘vechtscheiding’ - de stress, de advocatenkosten, de spijt achteraf (soms pas na jaren) dat je niet meer met je ex door één deur kunt, de impact van ruziënde ouders op de kinderen. Misschien lang niet allemaal voor jou van toepassing; maar voor veel anderen wel helaas de werkelijkheid.

 

We behoeden je voor overhaaste beslissingen, we regelen snel praktische zaken die je niet mag uitstellen. Geldzaken, toekomstplannen, hypotheek, een werkbare ouderschapsregeling voor de kinderen en jullie, kortom afspraken waar je allebei mee verder komt. Goed om te weten: het eerste adviesgesprek is gratis. Pas daarna weet je wat Scheidingskompas allemaal voor je kan doen. Hoe en wat precies, dat bepalen we samen. 

 

contact opnemen

Mediator en financieel scheidingsadviseur

De scheidingsbemiddelaar van Scheidingskompas is naast mediator ook financieel specialist en ingeschreven in het Register financieel echtscheidingsadviseur RFEA en Federatie Financieel Planners (FFP). Naast de emotionele kant van scheiden heeft hij zich helemaal toegelegd op de juridische, financiële en fiscale gevolgen van scheiden en uit elkaar gaan. Jullie voordeel? De scheidingsbemiddelaar kan direct voor je toetsen of de financiële afspraken die jullie willen maken passend en uitvoerbaar zijn. 

 

Second opinion

 

Heb je al een mediator of advocaat in de arm genomen en vind je het lastig om te doorzien wat de gevolgen van de gemaakte afspraken voor je betekenen? Dan kan je de scheidingsbemiddelaar van Scheidingskompas ook inschakelen om je belangen te behartigen. Samen bekijken we dan of de gemaakte afspraken tussen jou en je ex-partner overeenkomen met de voorstelling die je hierbij hebt. We wijzen je op financiële en fiscale valkuilen en zorg ervoor dat je in gesprek met je mediator of advocaat weloverwogen beslissingen kunt nemen.

 

Je kunt terecht bij Scheidingskompas voor: mediaton GroningenMediation Lingewaard of een mediator in Assen, maar uiteraard op nog veel meer locaties. Ook biedt Scheidingskompas mediation ná de scheiding, gericht op vraagstukken die ontstaan na de scheiding als gevolg van veranderende situaties, zoals opgroeiende kinderen en financiën.

Mediation bij een echtscheiding