Scheiden Groningen

Scheiden in Groningen kan een grote impact op je leven hebben en er komt veel bij kijken. Voor beide partners zijn er gevolgen op emotioneel, financieel en juridisch vlak. Gaan jullie in goed overleg uit elkaar? Dan is het slim om een scheidingsbemiddelaar of mediator (ook wel scheidingsmakelaar genoemd) in te schakelen. ScheidingsKompas in Groningen regelt jullie scheiding en brengt rust in een hectische periode.

 

Echtscheiding in Groningen, hoe ziet het proces er uit?

 

Een scheidingsbemiddelaar in Groningen zorgt voor begeleiding in de onderhandelingen tijdens jullie scheiding. In plaats van twee advocaten, kun je het nu met één scheidingsmakelaar af. Samen met de hem werk je toe naar de stip op de horizon: een nieuwe start voor jullie beide. Dat doen we in goed overleg en met afspraken waarin beide partijen zich kunnen vinden. Communicatie is belangrijk in dit proces. Niet alleen om goede afspraken te maken, maar ook om ervoor te zorgen dat jullie relatie ná de scheiding goed blijft, zeker als jullie samen kinderen hebben. Scheidingskompas zorgt voor heldere afspraken over:

  • Kinderen en ouderschapsplan
  • Financiën en verdeling van bezittingen en schulden
  • Eigen woning en hypotheek
  • Alimentatie 
  • Juridische zaken 

 

Wij bieden hulp voor, tijdens en na jullie scheiding. Daarbij maken we gebruik van onze achtergrond in de financiële dienstverlening. We toetsen direct of de afspraken die jullie willen maken haalbaar zijn. Of het nu gaat over financiën, een ouderschapsplan, de hypotheek of de vermogensverdeling. Zo komen jullie achteraf nooit voor onverwachte verrassingen te staan.

 

Direct contact opnemen

 

Scheiden met afspraken die voor beide partijen goed voelen

 

Scheidingskompas is neutrale en onpartijdige mediation in Groningen. Jullie bevinden je in een turbulente periode in je leven. Daardoor kan het proces van een echtscheiding emotioneel zijn. Een goede scheidingsbemiddelaar biedt ruimte voor emoties en zorgt voor heldere en duidelijke afspraken. Het doel is om samen tot een goede afwikkeling van jullie scheiding te komen, met oplossingen waarin je je beiden kunt vinden. 

 

Het is belangrijk om afspraken te maken die in balans zijn en goed voelen voor beide partijen. De scheidingsbemiddelaar begeleidt jullie tijdens de scheiding op de weg naar een nieuwe toekomst. 

 

Hoe vraag ik een echtscheiding aan in Groningen?

 

De eerste stap bij het aanvragen van een echtscheiding is een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek met de scheidingsbemiddelaar. Er is volop gelegenheid om al jullie vragen te stellen. Besluiten jullie met ScheidingsKompas Groningen in zee te gaan? Dan gaat de scheidingsmakelaar voor jullie aan de slag en vinden de vervolggesprekken plaats. In die gesprekken maken jullie je wensen kenbaar en adviseert de scheidingsbemiddelaar waar nodig. Vervolgens worden alle (juridische) stukken die nodig zijn voor jullie scheiding gereed gemaakt door de scheidingsbemiddelaar. 

 

Advocaat dient verzoek tot echtscheiding in

 

De scheidingsbemiddelaar overhandigt deze stukken aan de advocaat die aan ScheidingsKompas verbonden is. De advocaat dient het verzoek tot echtscheiding daarna in bij de rechtbank. Na de afgifte van beschikking door de rechtbank, zorgt ScheidingsKompas voor inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente.  

 

Echtscheiding is te verdelen in 2 fases

 

Gemiddeld duurt de afhandeling van een echtscheiding tussen de 6 en 10 weken. Je kunt het scheidingsproces eigenlijk verdelen in twee onderdelen. De eerste fase doorloop je met de scheidingsbemiddelaar. Dit duurt, afhankelijk van jullie wensen, gemiddeld vier tot zes weken. De tweede fase duurt ongeveer vier weken vanaf het moment dat de stukken zijn ingediend bij de rechtbank. Kortom: het duurt ongeveer 6 tot 10 weken voor de echtscheiding is ingeschreven bij de gemeente en jullie officieel gescheiden zijn.

 

Wat kost een echtscheiding in Groningen?

 

Bespaar kosten: scheiden via ScheidingsKompas in Groningen bespaart jullie veel geld. Jullie scheiding wordt geregeld voor een betaalbaar en overzichtelijk tarief, zonder verborgen kosten. Een echtscheiding via onze scheidingsmakelaar is daardoor financieel een stuk voordeliger dan scheiden via een advocaat, of als het tegenzit, 2 advocaten. Een scheidingsbemiddelaar of mediator is er namelijk voor jullie beide, waardoor je niet allebei een advocaat in de arm hoeft te nemen. De kosten met advocaten kunnen hoog oplopen en het traject duurt vaak langer.

 

Tijdens een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek kunnen we direct een prijsopgave doen. Dat is een vaste prijs voor de afgesproken dienstverlening, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Het is ook mogelijk om te kiezen voor scheidingsbemiddeling op basis van een uurtarief.

 

Direct contact opnemen

 

Werkgebied Scheidingskompas Groningen

 

Scheidingskompas helpt bij echtscheiding in Groningen. Het werkgebied van onze mediator en scheidingsbemiddelaar in Groningen is onder andere:

Groningen, Haren, Leek, Aduard, Zuidhorn, Grijpskerk, Bedum, Winsum, Uithuizen, Appingedam, Delfzijl, Hoogezand, Sappemeer, Veendam en Winschoten. 

Scheiden-Groningen
Voordelen scheiden via Scheidingskompas- echtscheiding Groningen
  • neutraal en onpartijdig
  • Duurzame afspraken voor de toekomst
  • Duidelijkheid op juridisch en financieel vlak
  • Goedkoper en sneller dan scheiden via een advocaat
  • Ingeschreven bij RFEA - Register financieel echtscheidingsadviseur