Online scheiden

Ook in deze periode, waarin alle maatregelen omtrent Covid-19 ons leven beïnvloeden, gaan scheidingen gewoon door. Er zijn verschillende mogelijkheden om ook in deze periode jullie scheiding te regelen met behulp van mediation. Online scheiden is er een van. Handig om te weten dat scheiden middels online mediation bij Scheidingskompas ook mogelijk is.

 

Hoe werkt online scheiden?

 

Een online scheiding aanvragen kan op verschillende manieren. Sommige mediators bieden een ‘online tool’ aan op hun website, zodat jullie scheiding per mail en telefonisch afgewikkeld kan worden. Wij hebben er bewust voor gekozen om dat niet te doen. Scheiden is een ingewikkeld proces en het is belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. De gesprekken die jullie voeren met de mediator van ScheidingsKompas spelen een belangrijke rol bij het maken van goede afspraken.

 

 

Kiezen jullie voor online scheiden met de echtscheidingsbemiddelaars van ScheidingsKompas? Dan kun je kiezen uit twee mogelijkheden voor het maken van een afspraak:

 

Beeldbellen. De afspraken die we normaalgesproken face-2-face zouden maken, vinden nu plaats door met elkaar te videobellen. Het is mogelijk om het kennismakingsgesprek en de intake via beeldbellen te plannen, maar ook om alle gesprekken die we normaalgesproken in elkaars nabijheid zouden voeren via beeldbellen te doen.
 

Een ‘fysieke’ afspraak. Fysieke afspraken blijven vanzelfsprekend mogelijkOok een combinatie van online scheiden en afspraken op locatie zijn mogelijkWe spreken met elkaar af op een locatie naar keuze en houden ons daarbij aan de richtlijnen zoals voorgeschreven door de overheid.

 

Waarom online scheiden?

 

Kiezen voor online scheiden kan voordelen met zich meebrengen. Je bent niet afhankelijk van een locatie waar je naartoe moet. Dit scheelt tijd en kosten, voor jullie en de mediator. Ook hoef je niet met je ex-partner op dezelfde plek te zijn. We ontmoeten elkaar in de ‘online spreekkamer’ op de afgesproken tijd. Verder kan het scheidingsproces in jullie eigen tempo plaatsvinden. 

 

Hebben jullie kinderen? Online scheiden met een kind of meerdere kinderen kan ook. Jullie ontvangen een handig werkblad waarin je vragen over je ideeën en afspraken over de zorg voor de kinderen kunt beantwoorden. Aan de hand van jullie antwoorden stelt de mediator een ouderschapsplan op.

 

Wil je meer weten over online scheiden, en of online scheiden iets voor jullie is? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.