Snel scheiden

Als jullie inmiddels de knoop hebben doorgehakt dat jullie gaan scheiden, dan wil je ook snel scheiden en het proces zo snel mogelijk in werking stellen. Er komt veel op je af; afspraken maken over de kinderen, de financiën, jullie gezamenlijke (koop)woning en misschien heeft een van jullie, of jullie allebei, wel een eigen bedrijf. Schakel daarom de mediator van Scheidingskampas in, ook als je snel wilt scheiden. De mediator zorgt ervoor dat de afspraken die jullie willen maken financieel, fiscaal en juridisch kloppen en duurzaam zijn. Snel scheiden zonder advocaat kan dus ook. Met mediation van Scheidingskompas worden jullie door het scheidingsproces begeleid, zonder dat jullie allebei een advocaat in de arm hoeven te nemen. Zijn jullie over alles akkoord en hebben jullie de scheidingspapieren getekend? Dan dient de vaste advocaat van Scheidingskompas het echtscheidingsverzoek in bij de Rechtbank.

 

Hoe snel kun je scheiden?

 

Het antwoord op de vraag hoe snel je kunt scheiden hangt mede af van jullie situatie. Hebben jullie alles wat geregeld moet worden goed in beeld en hebben jullie al afspraken gemaakt waar jullie het beide mee eens zijn, dan is zo snel mogelijk scheiden mogelijk. In ongeveer twee weken kan dan het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan ingediend worden bij de Rechtbank. Wil je scheiden van tafel en bed? Snel scheiden van tafel en bed werkt op dezelfde wijze.

Snel scheiden, hoe doe je dat?

 

Snel scheiden begint met dat wij alle benodigde documenten van jullie bezittingen, schulden en vermogen ontvangen, samen met de afspraken die jullie onderling misschien al hebben gemaakt. De mediator van Scheidingskompas is tevens register financieel echtscheidingsadviseur. We kunnen daarom jullie afspraken direct checken op financiële, fiscale en juridische haalbaarheid, zodat we hier tijdens het mediation gesprek niet veel tijd aan kwijt zijn. De door jullie gemaakte keuzes en afspraken bespreken we verder tijdens het mediation gesprek. Zaken waar jullie nog afspraken over moeten maken, bijvoorbeeld alimentatie en de vermogensverdeling, komen ook aan bod. Na het gesprek stelt de mediator het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan op. Tijdens een vervolgafspraak bespreken we de documenten. 

 

Snel scheiden met een kind of kinderen?

 

Ook als jullie kinderen hebben, kun je kiezen voor snel scheiden. Je ontvangt een uitgebreid document wat jullie helpt om over alle onderwerpen die in een ouderschapsplan thuishoren afspraken te kunnen maken. Jullie kunnen beide dit document beide invullen. In ons gesprek komt dit document aan bod. Zijn jullie het eens? Dan stelt de mediator van Scheidingskompas het ouderschapsplan voor jullie op.

 

Snel scheiden online, kan dat ook?

 

Bij Scheidingskompas is het ook mogelijk om te kiezen voor snel online scheiden. Wel vinden het erg belangrijk dat je altijd wordt begeleidt door een mediator waarmee je thuis, bij ons op kantoor of online afspreekt. Een echtscheiding volledig afwikkelen via bijvoorbeeld e-mail bieden we dan ook niet aan. Wel kunnen we ons voorstellen dat het soms moeilijk is om met je ex-partner samen te komen om over de scheiding te praten. Daarom kunnen we ook online afspreken. Hierbij gebruiken we een eenvoudig en veilig programma om via beeldbellen in contact te treden. Dit kan op je computer, tablet of mobiele telefoon zonder dat je een programma hoeft te installeren.

 

Snel scheiden en kosten

 

Scheidingsbemiddeling is maatwerk. In een vrijblijvende afspraak kunnen we je uitgebreid informeren over de kosten van snel scheiden, gebaseerd op jullie situatie en wensen. Scheidingskompas werkt met een pakketprijs, of op basis van een uurtarief. 

 

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek of informatie over de kosten van onze dienstverlening.